Rami Luoto blickar framåt – tror på samarbete för att få besökare året runt
Företagaren Rami Luoto säger att det femåriga kontraktet innebär hårt arbete för att hålla verksamheten i Korpoström rullande.
– Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men nog är det av någon slags kärlek till branschen.
Han har inte längre några andra restauranger i skärgården och kan därför nu till fullo koncentrera sig på att utveckla Skärgårdscentrum Korpoström och den service som hör till centret: hotellet, gästhamnen och restaurangen.
Bred erfarenhet från restaurangvärlden
Luotos styrka ligger främst i hans erfarenhet från restaurangbranschen från tiden då han bland annat drev restaurang Bystrand, Strandcaféet och Restaurang Biffi i Nagu.
I somras lärde han sig också mera om hur man driver ett hotell och en gästhamn.
Den stora utmaningen blir nu att hitta ett koncept som lockar besökare till Korpoström också då höstlöven har fallit och snön ligger i drivor vid husknutarna.
Någon programförklaring kan Luoto inte ge i det här skedet. Men han upprepar det välkända mantrat: utan samarbete kommer vi ingen vart.
– Nyckeln till framgång är samarbete. Utan samarbete mellan alla skärgårdsföretagare i regionen lyckas det inte.
– Till en början ska jag kartlägga vad de andra företagarna har att erbjuda och också se på hur man kunde stärka marknadsföringen av Korpoström som konferens- och mötesplats för företag.
Familjer är välkomna
För att locka flera familjebesökare till hotellet planerar Luoto att bygga om ett par rum till större familjerum. I dag finns det 16 rum för två personer i hotellet.
Hyreskontraktet mellan Luotos företag Cesa ab och Fastighets ab Sunnan gäller till den 31 december 2023.
LÄS OCKSÅ:
Nygammal företagare fortsätter i Korpoström
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.