Förflytta dig till innehållet

Rattfulla och narkotikapåverkade chaufförer utan körkort i Åbotrafiken

Flera personer har under de senaste tolv timmarna åkt fast för att köra bil utan giltigt körkort och påverkade av alkohol och/eller narkotika i Åbo med omnejd.
I går på kvällen strax efter klockan 20 stannade polisen en manlig bilist på Runsala parkväg. Mannen visade sig vara bekant för polisen sedan tidigare. Hans körkort är indraget och det här var tjugosjätte gången inom ett år som mannen åkte fast för att köra bil utan trots körförbud.
Senare på kvällen åkte en medelålders man fast på Tavastehus riksväg. Han hade inte alkohol i blodet men misstänks ha varit påverkad av kannabis. Också den här mannens körkort är indraget. Han åkte fast för nionde gången för att köra bil trots att han saknar giltigt körkort.
Strax efter midnatt i dag på onsdagen testade en kvinnlig bilist på Pihkalagatan positivt för amfetamin. Hon misstänks enligt polisens pressmeddelande för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och för framförande av fordon utan giltigt körkort.
Ytterligare en bilist på Nylandsvägen i S:t Karins testade under natten positivt för amfetamin, opiater och bensodiazepin och en man på Rådsgatan blåste 1,51 promille i polisens alkometer.
Polisens nattliga övervakning av trafiken i Åboregionen avslutades med att man för sjuttonde gången tog fast en bilist utan giltigt körkort på Tavastvägen i Lundo.

Dela artikeln

En kommentar: “Rattfulla och narkotikapåverkade chaufförer utan körkort i Åbotrafiken

  1. Göran Ek skrev

    Hur länge skall man se mellan fingrarna gällande dessa rattfyllon som blir fast fört n:e gången? 26 gånger på ett år WTF?
    Obligatoriskt alkolås på alla bilar så fort som möjligt, beslagta bilarna får de skyldiga oberoende om det är frågan om lånad bil samt ge böter åt de som lånar ut åt folk som de vet att har problem med sitt missbruk. Dessa personer så bryr sig inte om lagar, kommer aldrig att ha råd att betala böter, äger inget… Varför inte samhällstjänst för dessa personer som inget annat hjälper?
    Kanske lika bra att bilarna så fort som möjligt blir autonoma när vissa inte klarar av att hållas borta från vägarna.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit