Restaurang Matmalmen @ Eva i Pargas har vinteröppet i år
Restaurang Matmalmen @Eva på Köpmansgatan 4 i Pargas håller i år öppet hela vintern.
Andra vintrar har restaurangen varit stängd vintertid då krögaren Eva Johansson har jobbat som husfru i Åre. Också i år åker hon till Åre, om coronaläget tillåter det, men får under tiden hjälp i Pargas av kocken Hannu Leppänen.
Leppänen har bland annat arbetat med Johansson då hon drev Pensar Syd och ansvarade också i många år för serveringen vid Åbo Svenska Teater. Han har också samarbetat med kändiskocken Micke Björklund, jobbat i Sverige och mycket annat.
Förutom luncherna håller han restaurangen öppen vissa lördagskvällar.
Också små sällskap kan boka hela restaurangen
Sällskap på minst fyra vuxna kan dessutom boka bord kvällstid och veckoslut då restaurangen normalt har stängt.
– Jag har märkt att många är lite rädda för att gå ut och äta i dessa pandemitider och då är det här en möjlighet, om man inte vill mingla med andra, säger Johansson.
Hon rekommenderar att gästerna alltid bokar bord i förväg, eftersom restaurangen är liten.
Hon betonar att menyn skapas dagligen beroende på vilka lokala råvaror man får att jobba med.
”Sprängkaffe” klockan 14
En nyhet är någonting som går under arbetsnamnet sprängkaffe.
– Efter lunch, det vill säga vid tvåtiden, då det sprängs i gruvan på vardagarna, serverar vi kaffe med dagens dessert.
Den dagen då intervjun görs är desserten vitchokladkaka med apelsinmarmelad och mörk chokladsås.
Kaffet är rostat i Pargas och örterna till teet görs av örter från lokala Tallbacka trädgård.
Namnet på restaurangen ändrad till Matmalmen@Eva 15.1 klockan 07:40
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.