Förflytta dig till innehållet

Riddo Ridberg regisserar på Raseborgs sommarteater nästa år

Tom ”Riddo” Ridberg. ÅU-foto


Tom ”Riddo” Ridberg gör premiär som regissör på Raseborgs sommarteater nästa sommar. Då sätts familjemusikalen ”Peter Pan” upp.
Ridberg, som kommer från Pargas, har under åren regisserat många pjäser, shower och revyer på flera olika orter, på svenska och finska.
Han är konstnärlig ledare för Teaterboulage och har varit verksam som mångsysslare inom musik och teater sedan 1987. Han har senast regisserat Teaterboulages ”Babyface” samt ”Lasse-Majas detektivbyrå” på Kulturhuset Karelia 2019.
– Jag tycker att det alltid är spännande att träffa en ny grupp och arbeta fram en produktion tillsammans med den. Det är också under processen, eller resan, roligt att lära känna många nya teaterintresserade som brinner för att stå på scenen, säger Ridberg.
Föreningen Västnyländska ungdomsringens ordförande Henrik Wickström kommenterar den nya regissören så här:
– Det är alltid spännande då vi kan introducera en ny regissör i Raseborg. Ridberg har erfarenhet av flera olika teaterproduktioner och vi hoppas att han kan medföra någonting nytt till sommarteatern.
Västnyländska ungdomsringen driver och sätter upp Raseborgs sommarteater varje år.
”Peter Pan” baserar sig på J.M. Barries bok och dramatiserad av Anna Simberg och Sven Sid utgående från J.P. Westrups översättning. Lars Huldén och Sven Sid har skrivit sångtexterna och musiken är skriven av Mika Siekkinen. Pjäsen sattes upp på Svenska Teatern år 2000.
Totalt 20 föreställningar visas mellan den 25 juni och den andra augusti 2020.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit