Förflytta dig till innehållet

Trafiken störs av arbeten i Mossala

Trafikanter uppmanas att bereda sig på trafikstörningar i samband med arbeten vid färjfästet i Mossala, Houtskär.

Arbetena pågår från september till och med mitten av december. Gamla konstruktioner i mycket dåligt skick vid färjfästet byts ut, vilket förorsakar störningar i både färj- och biltrafiken.

Arbetena kan också förorsaka buller. Borrningarna görs främst på vardagar under dagtid.

Under arbetet måste tillfälliga arrangemang göras vid färjfästet. Bilister uppmanas att vara försiktiga och observanta.

Det kan bli avbrott i trafiken måndagar till fredagar klockan 6–21.

Varje enskilt stopp får högst vara 60 minuter och under en dag får det förekomma högst tre stopp. Mellan stoppen måste det vara en paus på minst två timmar så att eventuella köer kan köra vidare. På natten mellan klockan 21–06 kan trafiken eventuellt avbrytas helt och hållet. Utryckningsfordon ska dock kunna komma fram till färjfästet i alla fall.

För att störa trafiken så lite som möjligt utförs inget arbete vid Mossala färjfäste på fredagar efter klockan 17 till och med måndagar klockan 06.

Trafikverkets vägtrafikcentral meddelar om avbrotten i förväg. Uppdaterad information finns på dess webbplats. Entreprenören kan också meddela intresserade om eventuella avbrott per e-post.

Om de avbrott som räcker högst en timme meddelar man 1–2 dygn i förväg. Om de längre avbrotten på natten meddelar man 3–4 dygn i förväg.

Den som vill få information om avbrotten per e-post kan anmäla sig till entreprenörens arbetschef Jaakko Vanha-Kuitti vid Destia. Hans e-post är jaakko.vanha-kuitti@destia.fi.

När de nya konstruktionerna blir klara rivs de nuvarande, som är i dåligt skick, och färjfästets bryggklaffar fästs i de nya.

Man kan även behöva genomföra mindre muddringsarbeten och uppföra vägbankar vid färjeläget i anslutning till byggarbetet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit