Förflytta dig till innehållet

Röda Korset i Åboland söker nya aktiva

Arkiv/ÅU
närbild av Röda Korsets insamlingsbössa och en person med röd väst

Hungerdagsinsamling. Det finns många sätt att vara Röda Kors-aktiv på, att samla medel under Hungerdagen är ett exempel. ÅU-foto

Finlands Röda kors Åbolands distrikt söker fler frivilliga med i verksamheten.

Frivilligheten är en av grundvärderingarna i organisationen och FRK vill aktivt agera för att hjälpa lokalt.
Aktuellt just nu är Röda Korsets största insamling, Hungerdagen som infaller 14-16 september.

De insamlade pengarna går till Katastroffonden för att snabbt och effektivt kunna bistå både i hemlandet och utomlands. Just nu behöver i synnerhet krigsoffer i Syrien, Irak och Jemen hjälp. I Finland används hungerdagspengar till att hjälpa brandoffer och till att upprätthålla hjälpberedskapen för olyckor.

Tack vare medel i Katastroffonden kunde Röda Korset hjälpa med mycket mångsidig psykosocial stöd efter knivdådet i Åbo.

I uppdraget deltog förutom Röda Korsets professionella krisgrupp 120 frivilliga med att ge psykiskt stöd på Salutorget och hjälp via Åbo stads kristelefon. De frivilliga hjälpte över 1000 timmar och beräknade ha 2500 personkontakter sammanlagt.

På grund av ett ökat behov av hjälp ordnas en grundkurs i Psykiskt stöd ordnas i Åbo med start 28.9. I Pargas ordnas motsvarande kurs på finska från 17.10.

Under kursen behandlas vad en kris är, hur man bearbetar en kris, hur man fungerar som hjälparbetare, hur hjälpa den krisdrabbade, när professionell hjälp behövs.
Kursen är även avsedd för var och en som vill få kunskap om hantering av krissituationer i vardagen. Efter kursen kan man bli frivillig i den Åboländska mentalt stöd gruppen som på begäran av myndigheter rycker ut för att hjälpa personer i kris.

Mer information om kurser och om Röda Korsets verksamhet finns på sidan: rednet.rodakorset.fi/aboland eller fås via 020 701 2500.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit