Förflytta dig till innehållet

Så här lussar man i Västnyland – se bilderna!

Yvonne Lindström
Tärnorna Emelia Orre, Minea Korenius och Agnes Kvarnström med lucia Alexandra Lundin längst fram. På bilden saknas tärnan Ella Lindström.
Tärnorna Emelia Orre, Minea Korenius och Agnes Kvarnström med Ekenäs lucia Alexandra Lundin längst fram lussade på Ekenäs gymnasiums julkyrka på tisdagsmorgonen. På bilden saknas tärnan Ella Lindström.

I Ekenäs började luciadagen med lucia Alexandra Lundins och tärnornas uppträdande i Ekenäs gymnasiums julkyrka. Därefter besökte man olika daghem, Kårkulla och äldreboenden. På onsdag besöker man de daghem och äldreboenden som man inte hann med under tisdagen.

Luciadagen avslutas med Ekenäs församlings luciakonsert i Ekenäs kyrka klockan 18.

Gustav Laxell
I Karis behövdes en reservlucia då valda Jessica Grönroos sparade sin sångröst till kvällens kröning. Tärnan Antonia Berlin tog över som lucia.

Karis-Pojo Lions har hållit i luciaarrangemangen i Karis och Pojo i över 40 år.

Luciatåget började dagen i det nya kulturhuset Fokus med tanken att det ska bli en ny tradition. I Karis behövdes en reservlucia då valda Jessica Grönroos sparade sin sångröst till kvällens kröning. Tärnan Antonia Berlin tog över som lucia.

Utöver Fokus besöker lucia flera äldreboenden och daghem.

Karis-Pojo Lions ordnar en luciafest i Pojo kyrka klockan 18.

Tenala-Bromarv lucia Nora Ekholm med tärnor.Frida Stenvall
Tenala-Bromarv lucia Nora Ekholm med tärnor.

Nora Ekholm är Tenala-Bromarv lucia 2022. På luciadagen har man lussat i Höjdens skola och besökt dagisar och äldreboendet. Det blir luciafest och kröning av Tenala-Bromarv lucia på Fylgia i norra Tenala klockan 18. Arrangör är Folkhälsan i Tenala.

Luciatåg i Hangö.
Luciadagen i Hangö slutade med fest i stadshuset.

I Hangö består luciatåget av sju studerande från Hangö gymnasium som också lussade i skolan i fjol. Luciatåget besöker under dagen daghem, hälsocentralens bäddavdelning och Kårkullas serviceboende Fyren. Besöken ordnas tillsammans med Hangö svenska församling. På kvällen ordnas det en luciafest i stadshusets festsal.

Lions Club Hangö har en egen lucia som besöker servicehemmen Astrea, Nova och Källan.

Intresserad av att läsa fler ÅU-artiklar? Första månaden bara 1,00 €! Klicka här.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit