Förflytta dig till innehållet

Rinne har avgått som statsminister – följ med vår liverapportering

Statsminister Antti Rinne (SDP). Foto: Mikael Sjövall, SPT Centern krävde statsminister Rinnes (SDP) avgång på måndagen. Rinne å sin sida kräver att Centern förklarar sig. Under…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Rinne har avgått som statsminister – följ med vår liverapportering

 1. Paul Lindberg skrev

  Om man inte vill bränna broarna vare sig till höger eller vänster, blir slutresultatet
  oundvikligen politisk ”prostitution” eller diplomati, beroende på vilket uttryck man
  vill använda. Kanske klokt på längre sikt, om man alltid vill sitta vid borden, där besluten fattas? Det är med andra ord en fråga om makt och ändamålsenlighet.
  ”Ändamålet helgar medlen” enligt ett gammalt ordspråk.

 2. Håkan Ström skrev

  Kloka ord av Henrik. Och nyckelpigekomppaniet godtycker nu med regeringen. Hmm. Frågan blir då att har Ni inget pris alls för vad ni säljer er för? Bara politik och att få ”leka med” nej vet ni vad? Ni är så ute som ngn bara kan vara!

 3. Henrik Mahlberg skrev

  Efter förlorat val år 2011, tror jag det var, konstaterade Jutta Urpilainen surt att landet har nu en sådan regering som man får för pengar. Vi kan lungt säga att landet hade, åtminståne tills i dag, en sådan statsminister som man får för pengar. Fackföreningsrörelsen satsade 1,4 miljoner för att stöda SDP, och uttryckligen Antti Rinne. Skall bli intressant att se hur dom nu försöker få efterträdaren i sitt grepp. Antti Rinne skall ju bli kvar i politiken, antagligen för att fackföreningsrörelsen inte vill att alla satsningar går förlorade, och det bådar inte gott för den nya statsministern. Vi kommer väl i håg hur Eero Heinäluoma, efter att han drog sig tillbaka, dirigerade i kulisserna. Landet har inte råd med en marionett som statsminister. Därför hade nog nyval varit ett bättre alternativ. Det är ju inte bara Rinne som agerat dubiöst, utan även utrikesministern Haavisto. Hela rgeringens arbete så här långt har varit ett enda famlande, närmast på grund av att vi har folk som är ministrar hellre än bra.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit