Förflytta dig till innehållet

Samarbete kring Rävsundsbron och Pargasleden

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det var på Svenska folkpartiets initiativ tjänstemännen på Egentliga Finlands förbund beredde tilläggslistan om finansiering av Rävsundsbron. På måndagens möte gjordes ytterligare ett tillägg om att den tre kilometer långa sträckan för Pargasleden, som ännu saknar finansiering, ska omfattas av finansieringen.

Det är en utmaning att som den enda Sfp:are sitta i styrelser med en bred representation av andra partier. Fungerande kontakter med tjänstemän och ett förtroende hos andra partier är avgörande för att kunna bedriva frågor. Samtidigt är det glädjande varje gång ett Sfp-initiativ får luft under vingarna.

För att Rävsundsbron och Pargasleden ska komma med i regerings tilläggsbudget på våren och om möjligt få RRF-återhämtningspengar behövs framöver ett samarbete över partigränserna och ett intensivt jobb med och av våra ministrar och rikspolitiker.

Ulla Achrén

Medlem av styrelsen för Egentliga Finlands förbund

Sfp

Dela artikeln

En kommentar: “Samarbete kring Rävsundsbron och Pargasleden

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit