Förflytta dig till innehållet

SAS: I Finland drabbas några flyg mellan Helsingfors och Stockholm av strejken – kolla anslutande flyg!

ÅU-foto. 


Flygningar som genomförs av underleverantörer påverkas inte, och därför är en stor del av flygen i Finland i trafik som vanligt.

Piloterna vid flygbolaget SAS har gått i strejk i Sverige, Norge och Danmark efter att förhandlingarna om löner strandade. Enligt bolagets presschef Freja Annamatz är det få flyg i Finland som påverkas.
— Flygningar som görs i samarbete med underleverantörer påverkas inte. Och en stor del av flygen till och från städer i Finland fortsätter som vanligt, säger Annamatz till SPT.
Några flygningar mellan Helsingfors och Stockholm ställs in, medan flygningarna till och från exempelvis Tammerfors, Uleåborg och Åbo inte påverkas.
Kring 70 000 passagerare drabbas då 680 flyg ställs in, enligt Annamatz. Hon uppmanar alla resenärer att kolla bolagets webbplats, där man kan söka information om resan med bokningsnumret.
— Det kan finnas många som har eventuella anslutningsflyg som påverkas.
Annamatz beskriver situationen som mycket tråkig, och hon hoppas att pilotföreningarna kan komma tillbaka till förhandlingsbordet så att man kan få till stånd en lösning.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit