Förflytta dig till innehållet

Sätt er in i hur verkligheten ser ut! Det är vårdares budskap till politikerna

Dea Kovanen, Veronica Heikkilä och Tuovi Söderlund är oroliga för bristen på utbildad personal inom vårdbranschen. Foto: Emma Strömberg Kaffesnack med vårdare Plats: Äldreboendet Hannahemmet, Kimitoön.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Sätt er in i hur verkligheten ser ut! Det är vårdares budskap till politikerna

  1. johan sundqvist skrev

    Arbetsmoralen skulle nog bli bättre om de högsta cheferna inom Kimitoöns kommun skulle lyssna på de anställda på golvet inom omsorgen, de är ju de som har erfarenheten. Nu är det så att anställda på golvet som gör det viktigaste och smutsigaste jobbet inom omsorgen inte vågar, klaga, ge förslag till förbättringar på grund av varning och uppsägning (fyra anställda inom omsorgen har haft kontakt mig inom en vecka) Enligt Finlands lag så har varje anställd rätt att ge sina synpunkter och fodra sina rättigheter, det gäller nog också Kimitoöns kommun som arbetsgivare. Privatisering av omsorgen och hälsovården här inom Kimitoöns kommun är mycket skrämmande för mig, varför skrota ett system som mina förfäder har byggt upp, ta hand om varandra.
    Johan Sundqvist
    SDP
    Kimitoön

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit