Förflytta dig till innehållet

"Sen skulle det inte skada om den som blir invald är en kvinna, partiet har ju hittills bara haft manliga riksdagsledamöter från vår region"

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet är i full gång och därmed står SFP inför antagligen sin hårdaste utmaning någonsin i Egentliga Finland.
Ska man få en representant invald eller ej.
Denna gång har man valt att inte ingå valförbund med något annat parti, utan man har samlat en fullgod lista med kandidater, men vissa av dessa kan man undra varför de ställer upp.
Det viktigaste för partiet i detta val vore att se till att den invalda ledamoten vill och kan vara vår representant en längre tid, och inte bara en mandatperiod. Stefan Wallin har gjort ett gott arbete i tre mandatperioder, och nu ska stafettpinnen räckas över.
Partiet ställer upp med 17 kandidater – alla med olika profiler, och vissa har sin nuvarande hemvist på lite andra ställen i Finland (även om de officiellt är skrivna i Åboregionen).
Jag anser att det är viktigt att kandidaten bor och verkar i Åboland, så att han eller hon är väl insatt i regionens situation, och därmed kan driva en politik som väl stöder regionens mål och intressen.
Sen skulle det ju inte skada om den som blir invald är en kvinna, partiet har ju hittills bara haft manliga riksdagsledamöter från vår region.
Därför får Åsa Gustafsson min röst.
Du får välja fritt i sortimentet, men tänk dig för en gång till innan du lägger din röst.
Robert Jansson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit