Förflytta dig till innehållet

SFP och vindkraften

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

SFP visar ingen brist på självförtroende, snarare tvärtom, när partiet i ÅU 30.12 förklarar hur bra det kommer att hantera vindkraftsfrågan på Kimitoön.
Deklarationen är stark tills den gör ett politiskt magplask på de sista raderna.
Jag har två frågor till er:
1. Eftersom priset på den el som vindkraftverken producerar är alldeles för högt så betalar vi skattebetalare fram till år 2020 3,4 miljarder euro i stöd till vindkraftsföretagarna med vilken de gör snabba vinster. Finland har redan nu uppnått och långt överstigit de miljöskyddsmål som EU har uppställt och det är sannolikt att stödet uteblir efter år 2020. Det betyder att vindkraftsbolagen kommer att göra konkurs. För att då montera ner de tilltänkta vindkraftverken på Kimitoön kommer det att behövas flera miljoner euro. Hur har SFP tänkt finansiera detta?
2. Kommunen beviljade inte bygglov för vindkraftverken i Gräsböle med den motiveringen att avståndet till närmaste bostadshus understiger 1500 meter. Ett klokt beslut. Kommer SFP att vara konsekvent då det gäller Nordanå-Lövböle och följa samma regel som även är statens rekommendation i väntan på en lag som befäster regeln?
Lars Federley

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit