Förflytta dig till innehållet

Skarvforskare samlar in fakta om skarvskador – ”Vi önskar att fiskare och fiskodlare kontaktar oss”

Arkiv/Mats Westerbom
Skarvar i ett träd
Nytt forskningsprojekt utreder hur stora skador skarvarna förorsakar fisket och fiskodlingen.
Ytterligare en undersökning om vilka skador skarven förorsakar det kommersiella fisket och fiskodlingen har startat. Den här gången är det Naturresursinstitutet som tillsammans med Åbo universitet och yrkeshögskolan Novia genomför…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Skarvforskare samlar in fakta om skarvskador – ”Vi önskar att fiskare och fiskodlare kontaktar oss”

  1. johan sundqvist skrev

    Håller med Sussi, det här löjligt, igen en utredning, utredningar har gjorts i många år, inte har man hört på fiskare, fiskodlare, mfl. deras åsikt. Ännu ett sätt att förhindra skyddsjakt på skarven i hela Finland. Lite ironiskt kan man konstatera, har inte alla arbetsgrupper annat göra, förstås, arvoden för mötena tar man säkert emot, pengar som borde användas som skottpeng för att minska på skarven.
    Johan Sundqvist
    Dragsfjärd

  2. Sussi Björkman skrev

    Jaha. Ytterligare en forskning i en sak som varit uppenbar för skärgårdsfolk redan i decennier. Men det är väl denna väg det måste gå. Tycker bara det kostar onödigt mycket att bekosta forskning i en såhär klar sak.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit