Förflytta dig till innehållet

Skolväskor samlas in till mindre bemedlade i Åbo

ÅU-foto
Ryggsäckar vid ett staket.

ÅU-foto

Ryggsäckar. Foto: Monica Forssell


Välgörenhetsföreningen Hope rf, som drivs av ideella krafter, samlar in skolväskor till mindre bemedlade barnfamiljer också i år.
Målet med insamlingen är att skolelever i alla åldrar ska få nya och tidsenliga väskor och ryggsäckar. Behovet av ryggsäckar som passar för ungdomar är stort, skriver Hope i ett pressmeddelande.
– Trendiga tygryggsäckar är väldigt populära bland ungdomar i högskoleåldern. Sportryggsäckar är också efterfrågade, eftersom de kan användas på fritiden, säger Arja Heinonen från Hope.
Hope strävar efter att ge de behövande barnen och ungdomarna en skolväska som motsvarar åldern och de egna önskemålen.
I fjol samlades donerades sammanlagt 300 väskor och ryggsäckar till föreningen.
– I år är behovet ännu större. I fjol var 450 barnfamiljer registrerade hos oss, men under det gångna året har 330 nya familjer anslutit. Det betyder ungefär 800 nya barn och unga, berättar Heinonen.
Skolväskorna tas emot i Hansakvarteret 1–3 augusti klockan 14–18, och den 4 augusti klockan 12–16. Från och med den 13 augusti kan man också föra väskor till Hopes lokaler i Österås på adressen Kraftgatan 5.

Dela artikeln

En kommentar: “Skolväskor samlas in till mindre bemedlade i Åbo

  1. Margaretha Ollanketo skrev

    Stora butikskedjor borde komma emot här. Citymarket, Prisma, Tokmanni, Stockman och dylika!Bara att ta kontakt och fråga på.Dom har nog möjligheter och hjärta för sånt här också. Många andra mindre butiker kanske också ännu behöver påminnelser av detta.Finns det ingen som vågar tillräckligt i den här saken. Min tid är så upptagen för tillfället !

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit