Förflytta dig till innehållet

Skruvar på gatan orsakar punktering i Hangö: ”Det är rent ut sagt för jävligt”

Privat
Skruvar och spikar

Flera Hangöbor har råkat ut för punktering. Fenomenet har pågått i flera år. Den gemensamma nämnaren tycks vara Esplanaden. Tuikku Karhu som bor i början av Esplanaden intill Frihamnen har råkat ut för det flera gånger.

– Det skedde första gången redan för flera år sedan. Då visste jag inget om saken. För ett par år sedan hände det igen två gånger. I början av detta år skedde det fyra gånger. En av gångerna var jag på väg till sjukhuset i Ekenäs då däcket small vid 100 kilometer i timmen på grund av en skruv. Min bil är så gammal så den inte varnar för lägre lufttryck. Det är rent ut sagt för jävligt att råka ut för detta som fattig sjukpensionär, när till exempel ett däck som är kört under 200 kilometer går sönder. Det har blivit dyrt med andra ord.

Många har kontaktat Karhu när hon har tagit kontakt på Facebook.

– Grannfruns son hade under fyra månader sex skruvar eller spikar i sina däck. Polisen meddelade efter den första anmälan att man inte undersöker saken eftersom det inte finns bevis.

karta med Esplanaden i Hangö markerad med rött.Mapcreator/Kristoffer Nöjd
Problemområdet Esplanaden i Hangö markerat med rött.

Polisen har fått två anmälningar som stämmer överens med problemet i Hangö, den senaste brottsanmälan är gjord denna höst.

– Ärendena är registrerade och under förundersökning. Jag kan inte kommentera dem desto mer, säger kommissarie Markus Ramstedt på Raseborgspolisen.

På däckfirman Euromaster i Hangö intygar Mats Holmström att det är ett rätt vanligt fenomen i Hangö.

– Det är ganska ofta skruvar i däcken men vi har svårt att säga varifrån de härstammar. Jag har hört om problemen på Esplanaden, säger Holmström.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit