Förflytta dig till innehållet

Snart kan du betala med kort i P-automaterna i Åbo – myntbetalningen fasas ut

Staden förnyar sina parkeringsautomater med start på måndag 29 januari. I de nya automaterna kan man betala parkeringsavgiften med bank- och kreditkort eller kontaktlös betalning. Däremot har de ingen myntlucka.
Till att börja med installeras nya automater på Humlegårdsgatan mellan Trädgårdsgatan och Universitetsgatan, på Puolalagatan 6, på Köpmansgatan 2 och på Saluhallens gård. Målet är att förnya alla automater under år 2018.
– Det ska gå att betala med mynt också i framtiden, men bara i en del av automaterna. Tanken är att man ska hitta en sån automat i varje kvarter, säger övervakningskoordinator Juho Mustamäki på Åbo stad.
Mobilbetalning ska fortsättningsvis vara ett betalningsalternativ.
Då man betalar ska registernumret matas in i automaten. Det lönar sig därför att vara noggrann, eftersom de nya biljetterna granskas genom att elektroniskt läsa av registerplåten. Biljetten måste fortsättningsvis finnas i fordonets fönster, men målet är att i framtiden helt sluta med fysiska biljetter. På så sätt behöver föraren inte gå tillbaka till bilen efter betalning.
Staden meddelar att de gärna tar emot användarrespons på den nya tekniken.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit