Förflytta dig till innehållet

Snö eller inte på fastlagstisdagen? Pulkaåkning på Vårdberget oavsett

Fullt ös i backen. Arkivbild från 2010.

Den årliga pulkaåkningstävlingen mellan studentföreningarna vid Åbos högskolor närmar sig. Den sker som vanligt på fastlagstisdagen den 13 februari klockan 14–16.

Platsen är som vanligt nedanför Observatoriet på Vårdberget.
– Vädret är alltid en utmaning. Vi har ingen snögaranti, men föreningarna brukar vara kreativa i sina förberedelser, säger Ellen Ijäs, projektkoordinator för årets evenemang.
Evenemanget inleds med dragkamp mellan student- och studerandekårernas styrelser. Prestige och skryträttigheter är det första och enda priset.
Därefter inleds pulkaåkningstävlingen, och även i år lär publiken få se fantasifulla konstruktioner som störtar, glider, rullar eller till och med bärs nerför den branta backen.
Vinnaren belönas med vandringspokalen.
Studentevenemanget organiseras av samarbetsorganet Grupp 40 000/Ryhmä 40 000 som består av student- och studerandekårerna Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO och studerandekåren Novium.
Företag kan för en summa ställa upp ett tält eller dylikt på området för marknadsföring. De kan ta kontakt på tyy-yritysyhteistyo@utu.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit