Förflytta dig till innehållet

Sossen till final i Mästare 9 tävlingen

S:t Olofsskolans vinnande lag till vänster: Anna Sandelin, Victor Ånäs, Arne Linna.
Bredvid dem står Sarlinska skolans Niklas Heinonen, Linnea Rekilä och Venla Aaltonen. Foto: Roland Karlsson


Den regionala finalen i händighetstävlingen Mästare 9 för elever i grundskolans 7–9 klasser blev en framgång för S:t Olofsskolans lag.
Laget lyckades kvalificera till den riksomfattande finalen som ordnas i Tammerfors i maj.
I uttagningen i Reso i onsdags tävlade 24 lag av vilka sex tog sig till finalen. Eleverna skulle bland annat tillverka ett stanklås till ett tvättställ, sy knappar och utföra ett mindre elarbete för att få två lampor att lysa.
Studiehandledare Kim Johansson vid Sossen är nöjd med sina elevers fina placering i hård konkurrens med 550 lag som under hösten har deltagit i olika regionala uttagningstävlingar i Egentlig Finland.
– Det känns väldigt bra. Mig veterligen är det första gången som vi klarat oss så här långt.
Sarlinska skolan i Pargas kämpade fint, men den här gången räckte det inte till. Skolan fick samma sluttid som en annan skola i det första heatet men på grund av huvuddomarens beslut gick den andra skolan direkt till semifinal, medan Sarlinska måste göra ett nytt försök i följande omgång.
Där missade man semifinalen med några sekunders marginal.
I S:t Olofsskolans vinnande lag tävlade Anna Sandelin, Victor Ånäs, Arne Linna, Sarlinska skolans lag bestod av Venla Aaltonen, Linnea Rekilä, Niklas Heinonen.
Målet med Mästare 9 är att stödja ungdomarna vid yrkesval och väcka intresset för hantverksyrken. Samtidigt försöker man öka intresset för yrkesutbildningar och utöka det lokala samarbetet mellan grundskolor, yrkesläroanstalter och företag.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit