Förflytta dig till innehållet

Spikmatta krävdes för att stoppa rattfyllerist — hade redan orsakat kedjekrock

Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Polisen blev på måndagsmorgonen tvungen att använda spikmatta för att stoppa en rattfyllerist på vägen mellan Säkylä och Raumo.
Bilföraren hade väckt misstankar efter att på riksväg 12 i Säkylä ha krockat i en bil som stod parkerad på grund av ett vägbygge. Krocken orsakade en kedjereaktion och fick den parkerade bilen att krocka i bilen framför.
Föraren steg ur bilen och ville göra en överenskommelse med bilägarna.  Då de krockade bilarnas ägare inte ville gå med på det, steg bilföraren som orsakat krocken in i sin egen bil och körde vidare mot Raumo. Han hade luktat starkt av alkohol och bilägarna vid vägbygget larmade polisen.
En polispatrull från Raumo tog hand om ärendet och lade ut en spikmatta som stoppade bilföraren. Mannen, född 1961, blåste 2,25 promille i alkometern.
Han misstänks för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiken och smitning. Han försattes i tillfälligt körförbud.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit