Förflytta dig till innehållet

Stadsdirektörsvalet är svårt för VF, SFP väntar med beslut

VF:s partiordförande. Li Andersson, ocksp fullmäktigeledamot i Åbo, säger att hon personligen helst skulle vilja välja någon annan än Jarkko Virtanen eller Minna Arve. ÅU-foto


Stadsdirektörsvalet ledde inte till någon större diskussion när stadsstyrelsen möttes på måndagskvällen.
SFP:s medlem Ida Schauman konstaterar att fullmäktige på sitt nästa måndag får ta ställning till de två kandidater som i praktiken är kvar – Jarkko Virtanen och Minna Arve.

SFP:s stadsstyrelsemedlem. Ida Schauman säger inte ännu vem hon eller fullmäktigegruppen röstar på. ÅU-foto


Schauman säger också att SFP:s fullmäktigegrupp inte fattat något beslut ännu om hur rösterna läggs på måndag.
Något gruppbeslut kommer SFP inte att ha men man försöker diskutera sig fram till en gemensam linje.
Före det vill partiet följa med vad som händer under veckan.
– Vi såg förra veckan när Ville Itälä och Kari Häkämies drog bort sina kandidaturer att mycket kan hända. Stadsdirektörsvalet är viktigt och får ta tid.
Li Andersson, fullmäktigeledamot och VF:s partiordförande, säger att hon personligen inte gillar att valet står mellan Arve och Virtanen.
De här är två ”insider-figurer” och Åbo skulle ha mått bättre av en stark kandidat som kom utifrån de snäva kretsarna, säger Andersson.
– Frågor som är viktiga för oss, till exempel sociala frågor och jämlikhet, har Åbo, om man är ärlig, misslyckats med, bland annat med Virtanen som biträdande stadsdirektör och Arve som ordförande för stadsstyrelsen.
Trots det sluter VF upp bakom Virtanen, en tjänsteman som varit central i till exempel torgparkering som VF bekämpat. Hur så?
– Vi måste liksom andra partier ta ställning till de alternativ som finns. Utgående de diskussioner som förts inom gruppen är Arve inte ett alternativ.
Andersson säger att hon inte är ensam inom VF att se valet som att stå mellan två dåliga alternativ.
Det finns trots allt en förhoppning inom VF att Virtanen ska vara mottaglig, på ett annat sätt än Arve, för den politik som partiet vill föra.
LÄS OCKSÅ: Paret Jaana och Ville Auvinen kan avgöra stadsdirektörsvalet
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit