Förflytta dig till innehållet

Stadsstyrelsen skjuter upp beslut om hur Aura å ska utvecklas

Aura å. ÅU-foto


De stora visionerna för utvecklingen vid Aura å från mynningen upp till Kurala behöver diskuteras mera innan några principbeslut görs, beslöt Åbo stadsstyrelse på sitt möte i måndags. Det är en arbetsgrupp under ledning av arkitekt Mika Rajala som presenterat idéer för hur de olika delarna av Aura å kunde utvecklas med bland annat caféer, åbåtar, simbassäng, bryggor för kanoter och vattenbussar.
Tanken är att arbetsgruppens förslag ska fungera som riktlinjer i stadsplaneringen. Stadsdirektör Minna Arve hade inför stadsstyrelsens möte föreslagit att styrelsen gör ett principbeslut om att följa arbetsgruppens riktlinjer.
Men ärendet bordlades på förslag av Vänsterförbundets Johannes Yrttiaho. Förslaget understöddes av samlingspartisten Lauri Kattelus. Första gången ett ärende kommer upp i stadsstyrelsen räcker det att en medlem föreslår och en annan understöder bordläggning för att beslut i frågan ska skjutas framåt.
Läs också: Så ska Aura å utvecklas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit