Förflytta dig till innehållet

Stort intresse för att driva turismverksamhet på Örö: oklart om det blir en eller flera företagare

ÅU-arkiv

Örö är en del av Skärgårdshavets nationalpark och ägs av Forststyrelsen. I höst upphör avtalet med Skärgårdskompaniet som i tre år har skött turismen på ön. Foto: Monica Sandberg


Under oktober kommer Forststyrelsen att öppna möjligheten för intresserade företagare att lämna in anbud för att driva turismverksamhet på Örö.
Skärgårdskompaniet Ab, som hittills har skött den biten, har sagts upp av ekonomiska skäl. Enligt parkchef Henrik Jansson vid Forststyrelsen kommer Skärgårdskompaniet att flytta ut vid medlet av november.
Det betyder att Örö inte är öppet för eventuella vinterturister.
Jansson hoppas att senast vid början av 2019 ha klart vem eller vilka som sköter verksamheten på Örö i sommar.
– Vi har ännu inte beslutat om vi vill ha flera företagare eller bara en, det där återstår att ta ställning till, säger han.

Finns det stort intresse?

– Jo det kan man säga, vi blir nog kontaktade i frågan, säger han.
Örö i Hitis skärgård i Kimitoöns kommun var i militärt bruk i 100 år men har nu under tre somrar varit öppen för allmänheten.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit