Förflytta dig till innehållet

Sugtömningsstationen i Nagu gästhamn har varit ur bruk i över en vecka – staden: ”Reservdelar inväntas”

Monica Forssell
En sugtömningsstation med lappen "Septi rikki".
Ur bruk.
I Nagu gästhamn har sugtömningsstationen varit sönder och ur bruk i över en vecka. Båtarna som kommer till hamnen har därmed inte kunnat tömma septiktankarna. Det är Pargas stad som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Sugtömningsstationen i Nagu gästhamn har varit ur bruk i över en vecka – staden: ”Reservdelar inväntas”

 1. Henrik Mahlberg skrev

  Tycks vara ett rätt allmänt problem att dessa sugtömningsanläggningar är ur bruk. Det är inget konstigt att de strejkar ibland, det gör all teknik, men det som är konstigt att det alltid tycks ta veckotal att fixa dem. Dessa stationer kan klassas som strategiskt viktiga, så man förundras alltid över hur långsamt reparationerna går. Är det för mycket begärt att de som ansvarar för driften, skulle ha en klar plan på hur driftstörningar skall hanteras. Man bör i förväg ha en tidsplan för hur snabbt anläggningen bör fungera igen. Man bör ha klara leveranskanaler för reservdelar, kanske kritiska delar på ”hyllan”, logistiken
  klarlagd osv. Borde inte vara svårt, och inte skulle det kosta extra heller. Antagligen skulle man spara på att handla proaktivt och systematiskt.

 2. Johan Skibdahl skrev

  Det nya bryggorna i gästhamnen har färdig infra för sugtömning. Det var bara det att företaget som vann upphandlingen för hamnen inte vill bekosta tömningen. Inte heller staden ville det, så det blev alldrig kopplat. En ny tydlig miss i upphandlingsförfarandet!
  Den befintliga, icke fungerande sugtömningen befinner sig vid bränslebryggan, där de större båtarna inte kommer till.
  Alla båtar har väl tvåvägsventiler i sitt septiksystem, man öppnar bara ut i sjön istället när tanken är full om man inte får tömt iland.
  Cyanobakterierna tackar

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit