Förflytta dig till innehållet

Svenska Yle: Stiftelse valde sin revisor till ny styrelsemedlem – tingsrätten kan blandas in

Stiftelsen Svenska Blindgården valde sin egen revisor till ny styrelsemedlem, skriver Svenska Yle. Enligt revisionslagen är en revisor som sitter i styrelsen inte oberoende.

Förbundet Finlands svenska synskadade och Svenska blindskoleföreningen ska ha lika många medlemmar i styrelsen. Förbundet föreslog Roy Siljamäki till styrelsemedlem i höstas, men stiftelsens styrelse lyckades inte komma överens.

I stället föreslog stiftelsens styrelseordförande Ralf Blomqvist att stiftelsens revisor Wilhelm Holmberg skulle väljas. Holmberg valdes i februari med rösterna 3-2. Efter att Svenska Yle försökt nå Holmberg för en kommentar sade han upp sig som stiftelsens revisor.

En styrelsemedlem uppger till Svenska Yle att behandlingen av ärendet kändes konstig. Förbundet kräver att Helsingfors tingsrätt förbjuder stiftelsen att verkställa beslutet.

Stiftelsen hyr bland annat ut lägenheter till synskadade och stöder projekt där målet är att förbättra livskvaliteten för personer med nedsatt syn.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit