Förflytta dig till innehållet

Teaterbron bjuder på magisk stämning från Paris

Årets temabro med Paristema har öppnats. Den kan nu beskådas på Teaterbron som korsar Aura å vid Åbo stadsteater. Dekorationerna kommer stå kvar hela vintern och plockas ner på våren då det börjar ljusna.

Dekorationerna har inspirerats av Amélie-musikalen som just nu spelas på Stadsteatern. Dekorationerna har planerats av ljuskonstnären Kalle Ropponen och Åbo stadsteaters huvudscenograf Jani Uljas som båda ansvarat för musikalens ljus och scenografi.

Magisk stämning från Paris

Uljas berättar att de med årets temabro vill bringa ljus i vintermörkret och sprida Amélie-musikalens magiska stämning.
– Vi ville ha en bit av Paris till Åbo. Eftersom Åbo kallas för Finlands Paris passar det ju perfekt med Paristema på Teaterbron, säger Uljas.

Bron är dekorerad med glödlampor och granar.
– Granarna skapar julstämning. Till skillnad från de granar som prytt Teaterbron tidigare år är granarna i år planterade i krukor och de står kvar hela vintern, säger Uljas.

Också ett musikstycke från musikalen som tonsatts av Daniel Messé och arrangerats för Åbo stadsteater av Jussi Vahvaselkä spelas på bron.

Tidigare år har Teaterbron prytts med ljud och ljus som inspirerats av det skådespel som spelats på stora scenen på Stadsteatern.

År 2017 var brons ljudlandskap inspirerat av Sagan om ringen-skådespelet och år 2018 var ljuset och ljudet på bron inspirerade av Hamlet-skådespelet.
Maria Lammassaari

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit