Förflytta dig till innehållet

Ted Gärdestad-tribut i Kimito nästa vecka

Hyllar Gärdestad. Sittande Teddy Granroth. Bakom honom, från vänster, Tomas Höglund, Maria Höglund, Susann Sonntag och Kenneth Sonntag. Pressbild


Turnén ”För kärlekens skull – En hyllning till Ted Gärdestad” besöker Villa Lande i Kimito torsdagen den 12 oktober klockan 19.
Det är 20 år sedan den svenska sångaren och låtskrivaren Ted Gärdestad tog sitt liv.
Nu får man en chans att höra Ted och brodern Kenneths låtar som ”Himlen är oskyldigt blå”, ”För kärlekens skull”, ”Sol vind och vatten” och ”Satellit”.
På scenen står det rutinerade gänget Susann Sonntag, Kenneth Sonntag, Maria Höglund, Tomas Höglund och Teddy Granroth.
Susann Sonntag har bland annat deltagit i fyra eurovisionsuttagningar, medan de båda Höglundarna deltagit i ”The Voice of Finland” och körat bakom en mängd artister.
Pianisten Teddy Granroth har i många år kapellmästare på Raseborgs sommarteater, medan Kenneth Sonntag spelat bas och dragspel i hustrun Susanns band sedan 1985.
Susann Sonntag förklarar bakgrunden till turnén.
– Jag har i många år funderat över Ted och Kenneth Gärdestads underbara musik och önskat att man kunde göra en konsert tillsammans med nån och fick med mig detta gäng. Teds låtar är otroligt fina. Man hittar både djupa och lätta texter och vi har format vår konsert till en fin helhet som kommer att ge alla nåt.
Sångarna framför också några låtar ur sin egen repertoar.
Konserten är med paus.
Biljetter på nätet och vid dörren.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit