Förflytta dig till innehållet

Tiotals brottsanmälningar angående nätbedragare — de går systematiskt igenom hela Pargas, säger it-expert

Kasper Kronberg får regelbundet samtal av oroliga kunder som har utsatts för bedrägeriförsök. Foto: Stefan Holmström Kasper Kronberg vid Archipelago Technics har haft bråda dagar. Han…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Tiotals brottsanmälningar angående nätbedragare — de går systematiskt igenom hela Pargas, säger it-expert

  1. Göran Ek skrev

    Har alltid undrat hur folk kan gå på denna typ av bedrägerier, allt från support och ”banker” som vill ha ens koder och lösenord, paket som man aldrig har beställt och skall betala fraktavgift och tull samt de sk. nigeriabreven om någon som har t.ex tappat sitt pass och behöver hjälp eller en ”fru” som behöver pengar till flygbiljett för att träffa en.

    Det har varnats och informerats i minst 15 år om inte redan sent 90-tal om internetbedrägerier, så folk borde nog vara informerade.
    Inte ger man sin bankuppgifter eller läsenord åt någon som frågar en på gatan heller, samma gäller det på internet.

    Att många äldre kanske går på dessa bedrägerier kan man ännu förstå, men när även de som har vuxit upp med dagens digitala samhälle blir lurade så är nog ett stort frågetecken. Kanske folk borde gå på fler kurser om t.ex datasäkerhet och det borde även vara ett skilt ämne i skolan om det inte redan tas upp.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit