Förflytta dig till innehållet

Torget och taxistationen i Pargas får ny skrud – åtminstone tillfälligt

Familjens minsta får skapa sådana här kramdjurskollage på Pargas torg på lördag. Foto: Pargas stad


Det månadslånga Kulturparlamentet i Pargas sätter nu fokus på Pargas torg och taxistationen i Pargas genom samfundskonst (där alla kan delta och vara med och skapa verket) och en happening för hela familjen. ”Konstyra på torget” är en dag fylld av rolig och spännande konst, musik, workshops, en galen modeshow och program för hela familjen.

Konstverk piggar upp trist miljö

Det blir tjuvstart redan på fredag kväll klockan 17 vid taxistationen med workshops tillsammans med Stella Tiisala. Alla är välkomna och klippa mönster som sedan bildar ett gemensamt, stort och synligt verk som hängs upp på taxistationens väggar. Workshopen passar för alla åldrar, och man kan komma och gå som man vill.
Workshopen fortsätter på lördag från klockan 11 och då kompletteras helheten med att man också pryder delar av asfalten kring taxistationen med liknande mönster. Alla över åtta år är välkomna att delta.
Familjens allra minsta (0–3-åringar) kan tillsammans med en vuxen delta i att göra små, söta öar av mjukisdjur, så kallade ”Fluffy Islands”. Mjuksidjuren fästs i en matta, workshopen räcker ca 30 minuter. Under och efter bygget kan barnen leka med öarna.

Musik och underhållning för hela familjen

Mellan klockan 12 och 14 uppträder Fern Orchestra vid torget. Under växtjamet kan man spela och dansa med grönväxter. Sensorer som fästs vid växterna mäter växtens vitala funktioner och sänder information som omvandlas till ljud. Med Fern Orchestra jammar Markus Heino, Janne Kilpiö och Vespa Laine – samt 15 husväxter.
Dessutom uppträder bland andra Arne Alligator och Djungeltrumman på båda språken samt duon Anttu & Kimme senare under eftermiddagen och kvällen. Kvällen kulminerar på torget med en crazy modeshow kl. 20.30.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit