Förflytta dig till innehållet

TPS bjöd på stor show

Bröt måltorka. Tomi Kallio hittade nätet för första gången på tolv matcher. Foto: Johan Backas


ISHOCKEYLIGAN
TPS befäste sin andra plats i ligatabellen efter seger över KooKoo med klara 5–2 i en match som ingick i jubileumsomgången för det hundraåriga självständiga Finland.
Vardagsmatcher mot yngre klubbar av KooKoos snitt brukar inte locka de stora massorna till Åbohallen. Men den här gången hade marknadsföringen fungerat mer än väl och uppemot niotusen personer följde den ståtliga ceremonin som föregick första tekningen.
Då spelet väl kom i gång visade sig TPS efter en lite småtrevande start vara numret större än gästerna från Kouvola. Miikka Pitkänen gav visserligen KooKoo en 1–0-ledning att gå på, men till skillnad från lördagens möte med SaiPa hade hemmalaget svar på tal.
TPS replikerade fem gånger om med Tomi Kallio och Éric Perrin i ledande roller. Kallio gjorde slut på en tolv matcher lång måltorka med sin 4–1-kasse som avrundade målfyrverkeriet i upptakten av andra perioden. Av de yngre spelarna utmärkte sig 19-årige Markus Nurmi med två fullträffar.
– Med den fina ceremonin före matchen infann sig en feeling att bjuda publiken på bra ishockey. Vi var inte perfekta i vårt agerande men tillräckligt bra för att knipa tre poäng. Nu visade vi att vi är ett bättre lag än lördagen gav sken av, summerade TPS-tränaren Kalle Kaskinen intrycken.
TPS spelar borta mot Helsingfors IFK i morgon.
TPS–KooKoo 5–2 (1–1, 3–0, 1–1)
I:
8.33 Miikka Pitkänen (Tomi Leivo, Toni Kähkönen) 0–1, 14.24 Henrik Tallinder (Tomi Kallio, Olli Juolevi) 1–1.
II: 23.22 Éric Perrin (Kallio, Jasper Lindsten) 2–1, 24.06 Markus Nurmi (Patrik Virta, Ilari Filppula) 3–1, 26.24 Kallio (Elmeri Eronen, Filppula) 4–1.
III: 49.34 Nurmi (Virta, Eronen) 5–1, 49.47 Anrei Hakulinen (Leivo, Michael Keränen) 5–2
Utvisningar: TPS 2×2 min, KooKoo 2×2 min.
Mål/powerplay: T 0/2, K 0/2.
Målvakter: Oskari Setänen T 9+8+11=28, Juha Järvenpää K 9+10+9=28.
Skott: 48–46 (14–15, 22–17, 12–14).
Domare: Antti Boman–Kristian Vikman.
Publik: 8811.
Planens lirare: Tomi Kallio, TPS.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit