Förflytta dig till innehållet

TPS tar över ansvaret för verksamheten i Åbohallen

Johan Backas
Åbohallen sedd inifrån.

Johan Backas

Åbohallen. Foto: Johan Backas


Verksamheten i Gatorade Center, också känt som Åbohallen, tas över HC TPS Turku Oy den 1 augusti. Det här betyder att det i framtiden i praktiken blir TPS som hyr ut konferenslokaler och loger, ansvarar för träningstider samt ordnar evenemang i hallen.
Tidigare har affärsverksamheten i hallen skötts av Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, ett av Åbo stads koncernbolag. Förhandlingarna har pågått i nästan ett år.
Tidigare har TPS haft hand om restaurangverksamheten i hallen. Den nya organisationen gör det möjligt för ishockeyklubben att ta ett helhetsgrepp om evenemangsutbudet i hallen.
– Åboregionen behöver definitivt fler dragkraftiga evenemang. Som jag ser det har vi en välfungerande fastighet i bra skick och ett utmärkt restaurangutbud. Det borde gå att höja användningsgraden i hallen med både stora evenemang för den breda massan och dagliga företagsevenemang, säger HC TPS Turku Oy:s vd Santtu Jokinen.
Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli har fortsättningsvis hand om fastighetsskötseln. Bolaget driver också Marli-arenan i Kuppis. På grund av att bolagets verksamhet inskränks sägs två arbetstagare upp.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit