Förflytta dig till innehållet

TS: Finländare smugglade 317 kilo snus – det mesta såldes åt hockeyjuniorer

ÅU-foto


En 37-årig finländare dömdes förra veckan för omfattande snussmuggling under en period på två år. Som mest åkte han över till Sverige tre gånger i månaden. Under sina över tjugo resor med Sverigefärjorna och femton resor till Haparanda hämtade han sammanlagt 317 kilogram snus till Finland – trots att han inte själv använde snus.
37-åringen förmedlade snuset vidare till en finländsk 42-åring, som var verksam i ishockeykretsar. 42-åringen använde en stor del själv, men majoriteten av produkterna gick till minderåriga hockeyjuniorer i Tammerforstrakten.
Tingsrätten i Egentliga Finland dömde 37-åringen till ett års villkorligt fängelse för smuggling och grovt skattebrott. Han åläggs att ersätta tullen och skatteförvaltningen med 132 000 euro för att han inte betalat tobaks- och mervärdesskatt. Den 42-åriga mellanhanden döms till fem månaders villkorligt fängelse för skattebrott och smuggling. Han ska ersätta tullen och skatteförvaltningen med 15 400 euro.
Turun Sanomat var först med att skriva om saken.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit