TS: Livsmedelsindustrin i Reso lider av vattenläckaget

ÅU-foto
Vattentrycket är inte tillräckligt för att upprätthålla livsmedelsproduktionen och man vill heller inte starta upp produktionen innan man vet mer om vattenkvaliteten, uppger Raisio Oyj:s kommunikationschef Heidi Hirvonen för Turun Sanomat.
Situationen blev ohållbar under måndagskvällen och då stoppades produktionen. Det är ännu oklart när den kan återupptas.
Hur stora förlusterna blir för företaget är ännu öppet.
För Bunge Finland, ett företag som producerar margarin och olja, är situationen liknande.
Bunge Finland:s vd Antero Lehtonen berättar för Turun Sanomat att några av fabrikens linjer fortfarande är verksamma.
All produktion som är beroende av vatten har stoppats så för tillfället producerar fabriken endast olja på flaska.
Lehtonen tror att de ekonomiska förlusterna för företaget kan komma att bli måttliga eller till och med betydande.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.