Förflytta dig till innehållet

TS: Polisen misstänker mutbrott i samband med Inter-HJK matchen i september

Polisen har inlett brottsutredningen beträffande den match mellan HJK och FC Inter i början av september, som man misstänker att var uppgjord på förhand.
Turun Sanomat har talat med förundersökningsledare Juha Lalli vid Sydvästra Finlands polisinrättning och enligt Lalli är brottsrubriceringen mottagande av muta i näringsverksamhet.
Samma brottsrubricering var aktuell 2011 då Rovaniemen Palloseuras spelare dömdes i en vadslagningsskandal. För mottagande av muta i näringsverksamhet kan man dömas till böter eller högst två års fängelse.
Den match som polisen nu undersöker vann HJK med 3-0.
Spekulationerna i media har främst handlat om kantspelaren Abdoulie Mansally, som i matchens slutskede stod för flera misstänkta felpassningar. Ett av misstagen ledde till ett HJK-mål, då Mansally spelade bollen löst mot eget mål med följden att en HJK-spelare enkelt blev fri med målvakten.
LÄS OCKSÅ: 
Polisen utreder misstänkt matchfixning i match mellan Inter och HJK
Interback spelar inte förrän matchfixningsmisstankarna är utredda – ”Har hamnat i ett mediedrev trots att SUEK inte meddelat vem eller vilka som misstänks”

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit