Förflytta dig till innehållet

TS: Rettigs tobaksfabrik kan bli hotell

Rettigs tobaksfabrik på Nunnegatan i Åbo står tom sedan Novia flyttade ut, men nu spekulerar tidningen Turun Sanomat i att det kan bli ett hotell.
Den finländska hotellinvesteringskedjan Hansaman Hotels Group Oy har nämligen uttalade planer på två fyrstjärniga hotell i Åboregionen, varav det ena ska placeras i Åbo och det andra i Nådendal. Hotellen skulle ha 180-200 rum och enligt planerna stå klara 2020.
– Åbohotellet är tänkt att finnas i en central byggnad där det för tillfället inte finns någon verksamhet, säger Jani Kaarlejärvi som leder projektet.
Hansaman Hotels avslöjar inte vilken Åbobyggnad det handlar om. Planerna offentliggörs i februari. Lasse Svens, skattmästare för Stiftelsen för Åbo Akademi som äger huset, säger ändå att de bägge parterna har fört diskussioner om att anlägga hotellet i den gamla tobaksfabriken.
Stiftelsen har tidigare uttryckt sin vilja om att bygga bostäder i byggnaden, men fått mothugg av staden som anser att det inte vore i linje med stadens centrumvision. Svens säger i Turun Sanomat att ett hotell är ett tänkbart alternativ.

Rettigs fabrik. ÅU-foto

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit