Förflytta dig till innehållet

TS: S:t Karins inför inte badvakter på badstranden i Hovirinta

Drunkningsolyckan vid Hovirinta badstrand i S:t Karins på torsdagen kommer inte att leda till att S:t Karins stad inför badvakter på stranden. Det skriver tidningen Turun Sanomat i dag på lördagen.
Turun Sanomat har talat med stadens tekniska chef Jyrki Haapasaari, som säger att staden nog kan överväga att anställa badvakter, men att lagen inte förutsätter att en allmän badstrand som den i Hovirinta övervakas av badvakter. Haapasaari tror inte heller att en badvakt hade kunnat förhindra den nu aktuella drunkningsolyckan.
Mannen som drunknade hade tillsammans med två andra personer försökt simma över sundet till Kustö, när han av okänd anledning hamnade under vattenytan.
Mannen plockades upp av sjöbevakningen, som förgäves försökte återuppliva honom.

Så här skrev ÅU den 19.7 om olyckan UPPDATERAD: Simmare drunknade i S:t Karins

Hovirinta är en populär badstrand och klassad som allmän badstrand. Vattenkvaliteten vid en allmän badstrand kontrolleras regelbundet men lagen förutsätter inte att det finns badvakter på stranden.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit