Förflytta dig till innehållet

Ulla Achrén motionerar för tillgänglighet

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Både servicehuset Hemmet vid Observatoriegatan och Barkbackens servicehus vid Multavierugatan ligger på en backe. Detta betyder, att både de som bor i dessa servicehus, deras anhöriga och gäster har det jobbigt och besvärligt att komma upp för backarna – stadens servicelinjer går inte vare sig via Hemmet eller via Barkbacken.
Ulla Achrén lämnade 18.3 in en motion till fullmäktige om att servicelinjerna ändrar rutterna så, att serviceboenden Hemmet och Backbacken fullt ut kan omfattas av Åbo stads servicelinjer.
Servicehuset Hemmet har utvidgat sin verksamhet i splitternya lokaler med ett café med lunchservering, dagverksamhet, cateringservice, möjlighet att ordna möten, frukostar, fester, kursverksamhet och konserter, Villa Vinden. Det vore ytterst viktigt att besökare – i synnerhet äldre – skulle ha lätt att ta sig till aktiviteter i Hemmet med allmänna kommunikationsmedel.
Åbo stad har förtjänstfullt infört tre servicelinjer med buss som betjänar rörelsehämmade människor och personer som bor på servicehem och kommunalt boende. Linjerna betjänar personer som har ärende till matbutik, läkare och annan service som de behöver.
Med tanke på det nya servicekonceptet med Villa Vinden på Hemmet, är Achréns initiativ om att servicelinjerna ändras så, att man kunde komma lätt från stadens centrum till och från Hemmet, positivt. Samma gäller Barkbacken, med tanke på det utökade antalet personer som bor i Barkbackens serviceboende jämfört med början av 2000-talet.
Fredrik Sunde
Styrelseordförande
Stiftelsen Hemmet i Åbo

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit