Förflytta dig till innehållet

Unga erbjuds samtalsstöd efter våldsdåden i Fyrstranden

Annina Suominen
snö och hus
Fyrstranden ligger några kilometer från Åbo centrum och beskrivs av invånare som ÅU talat med som i huvudsak lugnt. Våldsdåden skedde nära Hirvensalo parkväg som inte syns på bilden.

Åbo stads socialjour erbjuder samtalshjälp och krisstöd efter knivhuggningarna och våldsdåden i Fyrstranden i Åbo i lördags.

LÄS OCKSÅ

De är tänkta för dem som berörs djupt av händelserna.

Man kan också kontakta Åbos ungdomsarbetare och prata med dem, konfidentiellt.

– Det skulle vara bra om vuxna pratar med barn och unga om saken, eftersom dylika händelser kan orsaka många känslor som ångest och osäkerhet. Vi erbjuder samtalshjälp och krisstöd till alla som behöver det, vare sig man har varit på plats då våldsdåden skedde eller känner någon som har blivit misshandlad, säger ledande socialarbetare Kaarina Katas i ett pressmeddelande.

Man når dem dygnet runt på telefonnummer 02 262 6003. Man kan också besöka en ungdomsgård, information om var de finns hittas via Åbo stads webbsida.

Det går också att ringa den nationella kristelefonen Mieli 09 2525 0111 som är öppen dygnet runt för finskspråkiga. Den svenskspråkiga telefontjänsten är öppen måndagar och onsdagar klockan 16–20 samt tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 9–13.

Mannerheims barnskyddsförbund nås på nummer 116 111 på vardagar klockan 14–20 och helger 17–20.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit