Förflytta dig till innehållet

Unga i S:t Karins vill inte ha bara pekplattor i skolan

Alla elever gillar inte de digitala läromedlen utan tycker att det är lättare att lära sig med hjälp av traditionella läromedel.  ÅU-foto


S:t Karins ungdomsfullmäktige föreslår för stadens politiker att alternativa studiematerial i staden utreds.
Pekplattor har tagits i bruk i alla stadens skolor men en enkät som ungdomsfullmäktige utfört visar enligt ungdomarna att många elever föredrar penna och papper eller traditionella datorer framför pekplattor i undervisningen.
Enligt ungdomarna tjänar pekplattorna inte sitt syfte och den nytta som eleverna upplever att de har av pekplattorna har mera med fritid att göra än studier.
Det är oklart hur stor andelen elever som deltagit i enkäten är. I S:t Karins svenska skola svarade ändå nästan alla elever och enkäten visade att inställningen till pekplattor i huvudsak är positiv i skolan.
Politikerna fick ta del av ungdomsfullmäktiges enkät i går. Åsa Gustafsson (SFP) föreslog på mötet att den kunskap om digitala läromedel som finns i den svenska skolan borde utnyttjas i stadens övriga skolor. Under mötet föreslogs att enkäten följs upp med en ny enkät om ett par år.

Dela artikeln

En kommentar: “Unga i S:t Karins vill inte ha bara pekplattor i skolan

  1. Göran Ek skrev

    En tablet ersätter inte en dator pga. inget tangentbord (kan köpas till) som gör det jobbigare att skriva på en platt glasyta, inget riktigt operativsystem utan en tablet är inget annat än en förstorad telefon med SAMMA operativsystem. Om man räknar bort dyrare Surface-produkter. Chromebooks är inte heller direkt ersättare till en vanlig bärbar dator med Windows 10/Linux av valfri distribution pga. att det är en Google dator med ChromeOS är också precis som med tablets begränsat gällande program.
    Detta visste alla som är mer insatta med tekniken och ser en tablet mer som en nöjesprodukt. Det bästa skulle vara med tablet + bärbar dator som inte är för långsam vilket de billigaste är och som inte duger till något mer än mediaspelare och enkel textbehandling. Problemet är att det är begränsat med resurser och man kan inte kräva att alla elever har egna datorer. För att inte tala om tekniska problem och programvara som används inte fungerar på x-apparatet med y-operativsystem, måste vara irriterande ibland att vara lärare i dagens läge om man inte är tekniknörd.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit