Förflytta dig till innehållet

Utbildningen av behöriga språklärare på spanska

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Nuförtiden är det få unga som vill studera språk. De som väljer ett språk ska förstås kunna få en formellt behörig lärare.

Jag undrar varför Åbo Akademi inte utbildar spansklärare. I stället har de en institution för franska språket och man kan studera språket som huvudämne.

Jag har skickat flera frågor om den här olyckliga situationen till Åbo Akademi (det första mejlet 2019), men jag har inte fått något svar per e-post. Kanske vill de hellre svara på frågan här i tidningen?

Undervisningsministeriet har dessutom haft ett stort projekt (Kivako) vars mål var att främja språkundervisningen i Finland.

Språkcentret vid Åbo Akademi har valt att inte delta, även om 25 finländska universitet har varit med, bl. a. Svenska handelshögskolan i Helsingfors och Yrkeshögskolan Arcada.

Har Åbo Akademi överhuvudtaget intresse för att skapa nya förutsättningar för språkinlärning?


Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit