Förflytta dig till innehållet

Utredning: Svenskt högstadium behövs inte i S:t Karins

S:t Karins planerar investeringar i centrumområdets skolor. Som ett led i det har man diskuterat om S:t Karins svenska skola kan få ett högstadium.
En utredning som bildningsnämnden i S:t Karins har beställt visar att ett sådant inte behövs. Enligt utredningen är elevunderlaget så litet att en ekonomiskt och pedagogiskt fungerande skola inte är möjlig. På grund av att eleverna har rätt att söka till andra högstadier är det inte säkert att alla svenska S:t Karinsbor vill gå i högstadium i S:t Karins, och även om de gjorde det skulle utbudet av valfria ämnen vara litet. Dessutom bedöms lärrarekryteringen vara ett problem, då timmarna inte skulle räcka till för att arbeta heltid.
Istället ska de svenskspråkiga eleverna också i fortsättningen få högstadieundervisning i Åbo. Bildningsnämnden beslutade på sitt möte i onsdags att anteckna utredningen till kännedom.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit