Förflytta dig till innehållet

Vaccinering på finska

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Tack Åbo stad för välordnad vaccinering. På ort och ställe i Mässcentret fungerade arrangemangen till belåtenhet. Också samarbetet med tredje sektorn, Röda Korset, är till fördel. Svenskspråkiga besökare fick dock än en gång notera att svenska språket hade glömts bort i planeringen på själva platsen.

Flerspråkigheten fanns utanför på banderollerna, men innanför var skyltningen enbart finskspråkig. Det torde inte vara svårt att samtidigt göra finsk och svensk text, om bara viljan och attityden är den rätta.

Språkkunskapen på vaccineringsstället var också bristfällig. Där borde det också finnas automatik, att patienter med svenska som modersmål i alla fall får sitt vaccineringskort på svenska. Så var inte fallet, utan det fick man skilt be om. I övrigt var verksamheten till belåtenhet och sakkunnig.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit