Förflytta dig till innehållet

Varhila till Yle: Önskar att regeringen rekommenderar finländare att avstå resandet helt

Kirsi Varhila, kanslichef vid Social- och hälsovårdsministeriet, säger i Yles A-studio att hon önskar en rekommendation om att avstå resande helt. Foto: Vilhelmina Öhman Kirsi Varhila,…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Varhila till Yle: Önskar att regeringen rekommenderar finländare att avstå resandet helt

  1. ÅU skrev

    Hej och tack för en mycket befogad kommentar vad gäller dagens papperstidning. På grund av papperstidningens deadline (kl 20) hann inte texten från minister Kiurus pressmöte kl 19.30 med i tidningen- På den pressträffen preciserades de nya karantänsreglerna. Där gavs också mera info än vi hann få med i papperstidningen angående de smittade i planet som landade från Skopje i Åbo lördag kväll. Den texten publicerades på vår webbsajt igår kväll: https://staging.abounderrattelser.fi/24-resenarer-som-anlande-till-abo-fran-skopje-testade-positivt-for-corona-nu-vantar-karantanstvang-och-obligatoriska-coronatest/.
    Vi följer intensivt med nyhetsutvecklingen idag och försöker få med så färsk fakta som möjligt i morgondagens papperstidning, och ständigt aktuell info på åu.fi. Hälsar Pia/ÅU

  2. Pia-Maria Gardberg skrev

    Mycket förvirrande om skärpta karantänsregler i dagens (11.8) ÅU (SPT)…man har ju redan länge rekommenderat frivillig karantän åt resenärer från riskland? Förstod av gårdagens infotillfälle att det nu kommer att bli uttryckligen karantän som gäller för resenärer från länder som omfattas av resebegränsningar. Dvs inte frivilligt i ordets egentliga mening utan inga besök utanför hemmet tillåts (utom evt läkare). Eventuellt är frivillig här en juridisk term till skillnad från beordrad, men i sammanhanget ger det helt fel signaler.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit