Förflytta dig till innehållet

Västanfjärd är årets by i Egentliga Finland

Västanfjärd har utsetts till årets by av föreningen Egentliga Finlands byar.

Västanfjärd som var en självständig kommun på Kimitoön fram till 2009 består i praktiken av flera byar som har ett tjugotal aktiva föreningar.

Den förenande länken mellan föreningarna, och även företagen, är Västanfjärds byaråd. Föreningen aktiverar både fast bosatta och fritidsbosatta för att utveckla byn. Man har också nått resultat, man har lyckats behålla biblioteket och äldreboendet på orten.

Föreningen Egentliga Finlands byar noterar att Västanfjärd också har en fungerande byskola. På orten finns dessutom landets äldsta K-butik och fler kända turismföretag.

Det noteras också att Västanfjärd har en utomordentlig byatidning. Västanfjärd bulletin är en hörnsten när det gäller spridandet av information till invånarna och föreningarna.

Men Västanfjärd behärskar också andra metoder när det gäller att sprida information och skapa en positiv image kring orten.

Här lyfter föreningen Egentliga Finlands byar fram uttrycket ”Allting är lite bättre i Västanfjärd” som är välbekant för många.

Västanfjärd utsågs till årets by bland sex aspiranter.

Nyheten som läckt ut i förtid har redan hunnit väcka uppmärksamhet.

Utmärkelsen delas ut på lördag på Egentliga Finlands byadag som firas i Märynummi i Salo.

Märynummi som ligger i Halikko utsågs till årets by i Egentliga Finland i fjol.

Nästa år då en ny årets by utses ordnas festen i Västanfjärd.

Dela artikeln

En kommentar: “Västanfjärd är årets by i Egentliga Finland

  1. Göran Lindroos skrev

    Det var fint att Västanfjärd blev årets by,jag har besökt byn i 30 års tid då jag besökt min son Kenneth Lindroos och hans familj.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit