Förflytta dig till innehållet

Viking Line ordnar unik kryssning: Helsingforsbor lockas på kryssning till Åbo för att se på Tall Ships Race-fartygen

Pixabay
Viking Gabriella
M/S Gabriella kryssar i sommar mellan Helsingfors och Åbo.

Viking Line ordnar i sommar sin första kryssning mellan två finländska hamnar.

Den 4 juli avgår M/S Gabriella från Helsingfors och anländer till Åbo så att passagerarna har nio timmar på sig i land för att bekanta sig med Tall Ships Race-fartygen vid Aura ås stränder. Man kan också boka en rundtur med buss eller en utflykt till Muminvärlden i Nådendal.

Man ordnar också ett par andra kryssningar i segelfartygens kölvatten. Den 16 juli kör man från Helsingfors till Tallin och den 22 till Mariehamn.
I Mariehamn ligger Gabriella i hamn ovanligt länge, hela 15 timmar.

Under den tiden kan passagerarna åka på en rundtur för att bekanta sig med åländska smaker, tillbringa dagen på en golfbana eller bekanta sig med Ålands andra unika aktiviteter och sevärdheter. Många golfare har säkert redan planerat att spela golf på Ålands Golfklubbs ombyggda Slottsbana, säger Viking Lines försäljningsdirektör Kaj Takolander i ett pressmeddelande.

– Vi tycker det är fint att kunna bidra till att återföra glädjen till Östersjön. Vi vill erbjuda passagerarna möjligheter till nya upplevelser på ett tryggt sätt.

Sista veckan i juli, under sin Ålandskryssning 26.7, stannar M/S Gabriella åter hela 15 timmar i Mariehamn.

Då kan kryssningspassagerarna i förväg via Viking Line boka dagsbiljetter till Ålands största musikfestival Rockoff, som firar 25-årsjubileum. Där uppträder bland annat den också i Finland folkkäre Tomas Ledin med sitt band.

Dela artikeln

3 kommentarer: “Viking Line ordnar unik kryssning: Helsingforsbor lockas på kryssning till Åbo för att se på Tall Ships Race-fartygen

 1. Henrik Mahlberg skrev

  Tjaa. Samma kritik kan man nog uttalas om sgs all rapportering i pressen. Inte minst den politiska rapporteringen. Bra att ÅU rapporterar om bra saker inom näringslivet.

 2. Paul Lindberg skrev

  Det är sist och slutligen en smaksak, vad som är fult eller inte.
  En insändare kan också klassificeras som ”ful”.

 3. Johan Aro skrev

  Alltså, dom här pressmeddelanden/reklam från företagen, nu då Viking Line, kan inte annat än klassificeras som extremt narcissistiska. Eftersom företaget i sig lyfter fram sig som ”Vi tycker det är fint att kunna bidra till att återföra glädjen till Östersjön. Vi vill erbjuda passagerarna möjligheter till nya upplevelser på ett tryggt sätt.”. Läs nyckelorden; upplevelser, tryggt, glädjen… kan tolkas som så att utan Viking Line så blir samhället stampandes på stället.

  Den här typen meddelanden går hem hos det vanliga folket, vilket Viking Line utnyttjar för att få ihop några extra euron (plus då statsstödet som vi skattebetalare står för). Fult, mycket fult och billigt.

  Folk gör vad dom vill, utgående från deras egna möjligheter. Utan Viking Lines inverkan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit