Förflytta dig till innehållet

Yle: Henrik Tallinder avslutar sin över 20 år långa karriär

Henrik Tallinder. Foto: Mats Lundberg.


Före detta TPS-backen Henrik Tallinder avslutar sin över 20 år långa karriär. Det bekräftar svensken i en intervju med Yle Åboland.
39-åringen Tallinder skrev inte på för förlängt kontrakt med TPS efter att ha avslutat sin tredje säsong i klubben, och har därmed inte spelat sedan i våras.
– Det känns bra och det känns som att en sten som man har gått och burit på nu har lämnat en. Det här har vuxit fram under sommaren och hösten. Jag har försökt hitta motivation till att köra ett år till, men den har inte kommit, säger den forne backklippan.
Tallinder värvades till TPS för andra gången inför säsongen 2015–2016, efter flera säsonger i NHL där han spelade över 700 matcher. Han gjorde sin första sejour i klubben säsongen 2000–2001, då TPS tog ligaguld.
Han berättar för Yle att Åbo fortsättningsvis är en kär plats.
– Jag har alltid trivts i staden och Åbo känns som ett andra hem, det kommer det också att fortsätta göra. Min frus familj finns också här, säger han.
På landslagsnivå har Tallinder ett VM-guld från 2013 och ett OS-guld från 2014 på meritlistan.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit