Förflytta dig till innehållet

Uppdaterad med skepparens kommentar: Nytt fartyg kör till Örö nästa sommar

M/s Sognefjell blir m/s Norrskär och börjar köra mellan Kasnäs och Örö nästa sommar. Bild: Rederi Vitharun

Rederi Vitharun som sköter trafiken till Örö och Själö har köpt ett nytt fartyg. Fartyget m/s Sognefjell är en norsk fjordbåt på 18 meter, med plats för 95 passagerare och en marschfart på elva knop.

Fartyget är som bäst på väg från Norge till Åbo dit hon väntas på onsdag kväll.

När ÅU når skepparen Gustav Ramberg har  Sognefjell just passerat Ölandsbron.

– Det är en riktigt trevlig och sjöduglig båt. Vi startade från Bergen i onsdags kväll och har haft bra väder.  Båten är så pass liten att man kommer in i hamn som hamn med den, så vi har legat i både större färjhamnar och i mindre gästhamnar.

Fartyget ersätter m/s Ejskär på rutten Kasnäs-Örö och byter namn till m/s Norrskär. Hon är byggd i slutet av 1970-talet och därmed är hon 20 år yngre än m/s Ejskär som nu är till salu.

m/s Sognefjell är besiktigad för trafik i öppnare vatten än m/s Ejskär på rutten Kasnäs och Örö och därför är det möjligt att utvidga rutten och också köra till och från Hangö ett par dagar i veckan, säger Herrick Ramberg vid rederi Vitharun.

Uppdaterad klockan 17.00 med Gustav Rambergs kommentar

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit