Förflytta dig till innehållet

Åbo utan nazister-demonstration hålls nästa lördag

En fredlig demonstration mot våldsam extremism ska hållas lördagen den 18 augusti i Åbo. Demonstrationen är en protest mot den nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration som hålls samma dag.
Demonstrationståget startar från Trätorget klockan 11.15 och avslutas i Puolalaparken kring klockan 12. Därefter fortsätter programmet med bland annat tal från experter, diktning och musik.
Nordiska motståndsrörelsen är en öppet rasistisk nationalsocialistisk organisation vars mål är att uppnå en totalitär nordisk förbundsstat. Organisationen gör systematiska övergrepp och dess medlemmar har dömts för bland annat misshandel och mord.
Demonstrationen hålls avsiktligt på samma datum som knivhuggningarna i Åbo förra året för att hedra minnet av offren samt deras närstående. Alla är välkomna att delta.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit