Förflytta dig till innehållet

ÅIFK tog första segern

Oscar Berglund gjorde fem mål för ÅIFK. Arkivfoto: Hannes Nyberg

Oscar Berglund gjorde fem mål för ÅIFK. Arkivfoto: Hannes Nyberg

Första segern. Oscar Berglund var på hugget i första halvlek då ÅIFK tog säsongens första seger. ÅU-foto


Mot nykomlingen HC HIK från Hangö kom den äntligen. Den förlösande första segern för säsongen efter 32-24 (16-12) i Samppalinna.
Inledningsvis var det Oscar Berglund på linjen som höll i taktpinnen, men i andra halvlek fördelades målskyttet jämnare mellan kamratspelarna. Christoffer Sjöblom var effektivast med nio mål för kanariefåglarna, lika många som Hickens Janne Korpimäki noterades för.
– Vi gjorde det som krävdes och tog vinsten. Vi spelade tillräckligt bra för att förtjäna segern trots att det blev en berg-och-dalbana av det hela. Ibland försökte vi göra mål från alltför dåliga lägen. Trots att det börjat gå bättre för oss återstår mycket arbete, konstaterade ÅIFK-tränaren Besim Qerimi efteråt.
– Vi lyckades hålla vårt tempo uppe trots att Hangö försökte dra ner på farten. Vi kontrade bra och det fungerade, konstaterade Sjöblom.
I och med segern klättrade ÅIFK – åtminstone tillfälligt – till en åttonde plats i tabellen med Piffen och HC HIK bakom sig. Kanariefåglarna är i elden nästa gång om en knapp månad, onsdagen den 1 november då det vankas Åboländskt derby mot Pargas IF i Samppalinna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit