Förflytta dig till innehållet

Amfetaminpåverkad stal ur skåp i omklädningsrummet i simhallen i S:t Karins – flydde i stulen BMW

ÅU-foto

ÅU-foto


En man född 1982 misstänks för att ha brutit upp två skåp och stulit kläder, några andra småsaker, bilnycklar och en plånbok. Brottet skedde i omklädningsrummet i simhallen i S:t Karins.
Mannen använde de stulna bilnycklarna till att stjäla en ny BMW-personbil som stod utanför simhallen. När polisen började utreda brottet fick de reda på att bilen befann sig i Åbostadsdelen Runosbacken. De ryckte ut och påträffade bilen på Vahtovägen i Runosbacken.
Föraren försökte fly från polisen, vilket resulterade i att polisbilen och den stulna bilen till sist stötte ihop. I samband med den lilla krocken kunde polisen stoppa tjuven.
Allt stöldgods hittades i bilen. Tjuven är bekant för polisen sedan tidigare. I ett snabbtest för droger testades han positivt för amfetamin. Ärendet utreds nu som grovt äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri. Föraren hade heller inget körkort.
I bilen satt också en kvinna född 1981 som inte verkade ha något med brottet att göra.
I Åbo misstänks fem unga män födda 1996–2001 för att ha stulit bland annat tobak från en servicestation. En av männen gick till kassan och hotade en i personalen. Han är nu misstänkt för olaga hot och han samt resten av gänget är misstänkta för stöld. Polisen hann till platsen och lyckades ta fast dem innan de hann ta sig därifrån.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter

Your current shadow instance is ""Staging shadow"". Exit